Што е Вело Че?

Мисли Глобално

Вело Че е заедница чии основни принципи се препознавање на различноста во секој од нас.

Возење Точак

Вело Че е заедница каде што не привлекува дружењето низ возење точак.

 

Дружба

Вело Че е заедница каде што дружбата е дел од рекреацијата.

Заштита на Природата

Вело Че е заедница каде што се заштитува и внимава на природата.

 

Еднаквост на Членовите

Вело Че е заедница каде што нема авторитети, туку пријатели.

Пријателства

Вело Че е заедница која не создава атлети, туку пријателства.

Дел од Тимот

Пофалби и Поплаки

Браос бе деца, браос…

Касандар – Сашко – Зоки

Море тиквари, сака возење, не само по кафани.

Михајло Мотески – Моте

Од каде дојдовте, да не дојдевте.

Орце Стевковски – Царот Естраден Уметник

Баце ваа работа е баш работа.

Милан Колев Професор по Физичка Култура

Факти за нас

Извозени Тури
48
Испешачени Тури
21
Членови во Тимот
181
Испиени Пива
2345